Close
Kalmthoutsesteenweg 44 bus 1, 2950 Kapellen (Belgium)
+32 478 09 23 86 info@pureitaly.be

Focaccia Barese

ingrediënten  voor de Focaccia:

3 kopjes bloem typ 00
1 middelgrote aardappel, gepeld, gekookt en gepureerd
1 eetlepel gist
1 theelepel zeezout
3 eetlepels olijfolie
handwarm water

Topping:
1 kop Gehalveerde kersentomaten
⅓ kopje ontpitte olijven (optioneel)
1 theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels olijfolie
Grof zeezout

Bereiding
Meng in een grote kom meel, gist, aardappelen, olie en zout en voeg dan net genoeg warm water toe om een ​​deeg te maken.
Licht met bloem bestrooid oppervlak en kneed gedurende 5 tot 7 minuten, of tot het glad en glanzend is.
Plaats het deeg in een licht geoliede kom en dek af met plasticfolie.
Plaats de kom op een warme plek in de keuken en laat hem rijzen tot deze verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
Verwarm de oven voor op 250 graden C.
Vet de 14 inch ronde bakpan licht in en druk het deeg in tot het past.
Druk met je vingertoppen over de bovenkant van het deeg om kuiltjes te maken.
Bestrooi met oregano en grof zout.
Laat het 30 minuten staan en dan bakken tot het goudbruin is, ongeveer 20 tot 25 minuten.
Af laten koelen tot kamertemperatuur vóór het snijden.

Phone: +32 478 09 23 86
2950 Kapellen (Belgium)
Kalmthoutsesteenweg 44 bus 1,